Liliac, crama din Batoș, județul Mureș, care păstrează tânăr spiritul transilvănean prin vinurile sale de excepție, a obținut un succes remarcabil la prestigiosul concurs internațional Grand International Wine Award MUNDUS VINI. În urma participării, Liliac a reușit să câștige 6 medalii cu cele 7 probe înscrise, 4 medalii de aur și 2 medalii de argint.
Despre competiția MUNDUS VINI
De două ori pe an, Meininger Verlag le oferă producătorilor oportunitatea de a-și prezenta vinurile în cadrul concursurilor internaționale MUNDUS VINI. Aceste competiții de renume reunesc un juriu de specialitate, format din experți din 40 de țări, care degustă și evaluează produsele. Cele mai apreciate vinuri sunt distinse cu medalii MUNDUS VINI, inclusiv „Grand Gold”, „Gold” sau „Silver”.
Medaliile de aur au fost obținute pentru Liliac Transylvanian Ice Wine (2023), Liliac Feteasca Regală (2023), Liliac Cuvée Antonia (2023) șiLiliac Red Cuvée (2022), în timp ce medaliile de argint au fost acordate pentru Liliac Fetească Albă (2023) și Liliac Rosé (2023).
„Succesul obținut la MUNDUS VINI subliniază angajamentul nostru de a aduce inovație și excelență în industria vinurilor. Fiecare medalie reprezintă nu doar calitatea vinurilor noastre, ci și pasiunea și dedicarea echipei noastre. Suntem mândri că vinurile noastre au fost recunoscute pe o scenă internațională importantă și vom continua să ne străduim să oferim produse de excepție,” declară Miron Radic, General Manager Liliac.
Despre vinurile Liliac:
- Liliac Cuvée Antonia: un cupaj elegant din Chardonnay (55%), Sauvignon Blanc (25%), Neuburger (16%) și Muscat Ottonel (4%), cu arome intense de mere și pere coapte, piersici, fructe exotice și eucalipt.
- Liliac Fetească Regală: un vin alb tânăr, vioi și bine echilibrat, cu aromă florală delicată și note de mango și citrice, ideal pentru zilele calde de vară.
- Liliac Red Cuvée: Un melanj seducător de Fetească Neagră și Merlot, cu taninuri delicate și arome de cireșe amare, fructe de pădure și ciocolată, maturat în butoaie din lemn de stejar transilvănean.
- Liliac Fetească Albă: un vin tânăr și expresiv, cu arome de pere aurii și flori de câmp, perfect pentru zilele calde și preparatele condimentate pe bază de carne albă.
- Liliac Rosé: un vin rosé multipremiat, ideal ca aperitiv sau acompaniament pentru preparate pe bază de pește și fructe de mare, cu note de fructe de pădure și condimente exotice.
- Liliac Transylvanian Ice Wine: un vin dulce obținut din Pinot Gris,culeși după perioada de recoltă și congelați de gerul de afară. Vinul are un buchet floral cu note de piersici și caise, și arome bogate de ananas, caisă și lychee, învăluite în accente fine de miere de salcâm. Este perfect ca desert sau alături de produse de patiserie dulci și brânzeturi cu mucegai albastru.