fbpx

Kendall-Jackson și Lokoya au intrat in portofoliul Parmafood Group Distribution in ianuarie 2023

0

RO-Wine l The International Wine Festival of Romania este primul festival autohton dedicat exclusiv vinurilor premium . In fiecare an, RoWine ofera ocazia producatorilor de vin sa interactioneze in mod direct cu operatorii din industria Horeca dar si cu oameni pasionati din lumea vinului .  

Editia RoWine din Oct 2023 a adus atat producatori de vin din Romania cat si producatori internationali de vin, totalizand peste 1.000 de etichete de vin etichete de vin.

In cadrul acestei editii de RoWine Parmafood Group Distribution a fost prezenta cu 5 standuri dedicate unora dintre cele mai cunoscute crame internationale : Frescobaldi, Piper Heidsieck, Zucardi si Castelfeder , Fontanafredda si Borgogno si Kendall Jackson – USA. 

Pe langa cele 5 standuri, Parmafood a sustinut 3 Masterclass-uri de prezentare si degustare : ”Discover the Frescobaldi Crus”,  ”California’s Top Tier: A 100-Point Wine Exploration” si ”Borgogno and the great terroir of Barolo”.

Kendall-Jackson, unul dintre cei mai importanti producatori de vin din Lumea Noua, a intrat in portofoliul Parmafood in ianuarie 2023, in acelasi timp cu Lokoya, o crama din Napa Valley -California care se concentreaza pe vinuri din soiul Cabernet Sauvignon, cu productie limitata, evaluate in repetate randuri de Robert Parker cu 100 de puncte.

Kendall Jackson este recunoscut de peste 20 de ani ca fiind  “America’s Favorite Chardonnay”. 

Masterclass “California’s Top Tier: A 100-Point Wine Exploration” a fost deschis de Doamna  Ambasador a SUA Kathleen Kavalec, care a subliniat  astfel importanta acestor crame in lumea vinului. 

California, de altfel si zona de origine a Doamnei Ambasador a SUA Kathleen Kavalec, este prin excelenta un sol propice vinurilor intense, cu caracter si arome specifice. Din podgoriile costale aflate la inaltime, vinificatorii reusesc sa obtina vinuri de o profunzime si complexitate exceptionala .

In cadrul Masterclassul-ui s-au prezentat si degustat : 

LOKOYA MOUNT VEEDER CABERNET SAUVIGNON 2013- Robert Parker 100 puncte; Jeb Dunnuck 92 puncte;

LOKOYA MOUNT VEEDER CABERNET SAUVIGNON 2019 – Jeb Dunnuck 100 puncte; James Suckling 99 puncte;

LOKOYA MOUNT VEEDER CABERNET SAUVIGNON 2009 – James Suckling 99 puncte, Robert Parker 97 puncte;

ANAKOTA HELENA MONTANA CABERNET SAUVIGNON 2018 -James Suckling 99 puncte, Robert Parker 97 puncte;

CARDINALE CABERNET SAUVIGNON MERLOT 2006 – Wine Enthusiat 100 puncte; Robert Parker 94 puncte;

HARTFORT COURT JENNIFER’S CHARDONNAY 2018 – Robert Parker 97 puncte; Jeb Dunnuck 92 puncte;

Actualmente portofoliul Parmafood conține peste 20 de crame de vinuri, import propriu din Italia, Franta, Spania, USA, Argentina. 

Cu o experienta in import si distributie de peste distributie de peste 30 de ani, Parmafood acopera atat segmentul de Horeca cat si segmentul de Retail Modern – Ika.

Pasiunea, profesionalismul dar si dorinta de a fi mereu cu un pas inainte au dus la o dezvoltare permanenta si astfel, in perioada 2021 – 2023, Parmafood si-a intarit portofoliul de bauturi cu branduri importante, atat in categoria de vin, cat si in cea de spirtoase.

Parmafood va fi prezenta si la Brift Bar Convention, 17-18 Oct 2023.

Share.

Comments are closed.