fbpx

Vola.ro – Londra, Bruxelles și Roma sunt cele mai ieftine destinații europene pentru minivacanța de Rusalii

0
  • Conform datelor Vola.ro, cele mai populare destinații pentru minivacanța de Rusalii sunt: Londra, Bruxelles, Roma, Paris, Milano, Viena, Dublin, Istanbul, Dortmund și Madrid. 
  • În perioada minivacanței de Rusalii, prețul mediu pentru un zbor pe un singur sens potrivit datelor Vola.ro este de 134 de euro.
  • Cel mai ieftin bilet doar dus a fost 20 de euro, pe ruta Craiova – Madrid, însă a fost cumpărat cu 64 de zile înainte, o dovadă în plus a faptului că prețurile early booking oferă o reducere semnificativă. 

Românii se pregătesc pentru o nouă minivacanță, cea mai lungă din acest an, având în vedere faptul că unește două zile libere de la stat: 1 iunie, Ziua Copilului, și 5 iulie, cea de-a doua zi de Rusalii. Prin urmare, aceștia și-au rezervat deja zboruri pentru a se bucura de un scurt sejur de relaxare și explorare, mai ales că prețurile au fost destul de accesibile, în special cele achiziționate din timp. 

Potrivit unui raport emis de agenția de turism online Vola.ro, turiștii au ales și pentru această minivacanță câteva dintre cele mai populare orașe europene, destinații ideale pentru o excursie de 3-5 zile, de tip city break. 

Londra, Bruxelles, Viena, Roma, Paris și Milano, în topul destinațiilor alese de români pentru minivacanța de Rusalii.

Așa cum era de așteptat, conform datelor Vola.ro, cele mai populare destinații pentru minivacanța de Rusalii sunt: Londra, Bruxelles, Roma, Paris, Milano, Viena, Dublin, Istanbul, Dortmund și Madrid. 

Aceste orașe sunt alese în mod frecvent de români pentru city break-uri în Europa, fiind extrem de ofertante din punctul de vedere al atracțiilor și al activităților pentru turiști. Mai mult decât atât, în multe dintre aceste destinații se află comunități mari de români, așa că opțiunea pentru ele pentru concediul de Rusalii poate fi justificată și de dorința oamenilor de a-și vizita familiile, profitând de zilele libere. 

Cele mai scumpe destinații rezervate de Rusalii sunt Amsterdam, Paris, Dubai, destinații care, în mod tradițional, au prețuri mai mari la zboruri. La polul opus, cele mai ieftine destinații alese de români pentru minivacanță sunt Viena, Bruxelles și Milano, orașe care se regăsesc în portofoliul multora dintre companiile aeriene ce operează în România.

În cifre: cele mai ieftine bilete cu plecare din România

În perioada minivacanței de Rusalii, prețul mediu pentru un zbor pe un singur sens potrivit datelor Vola.ro este de 134 de euro, pe când prețul mediu pentru zboruri dus-întors este de 269 de euro. Prețurile sunt, într-adevăr, mai mari decât în anii trecuți, dar partea bună e că acest lucru nu a diminuat entuziasmul românilor pentru călătorii. Mai mult decât atât, se pare că tarifele biletelor de avion a stagnat în momentul de față, ceea ce înseamnă că nu vor mai apărea majorări de preț în următoarea perioadă. 

Vola.ro a înregistrat și câteva recorduri pentru perioada acestei minivacanțe. De exemplu, cel mai scump bilet dus-întors a fost pe ruta București – Marrakech și a costat 626 de euro, fiind cumpărat cu 28 de zile înainte de plecare. Cel mai scump bilet doar dus a fost pe ruta București – Munchen și a costat 411 de euro, dar a fost achiziționat și din scurt, cu doar 8 zile înainte de plecare.

Pe de altă parte, cel mai ieftin bilet doar dus a fost 20 de euro, pe ruta Craiova – Madrid, însă a fost cumpărat cu 64 de zile înainte, o dovadă în plus a faptului că prețurile early booking oferă o reducere semnificativă. De asemenea, cel mai ieftin bilet dus-întors a fost 88 de euro, pe ruta București – Viena, cumpărat cu 98 de zile înaintea plecării. 

Share.

Comments are closed.