fbpx

Piața Artizanilor – Slow Food & Gourmet Hub Buzău: Un concept unic care aduce împreună artizanii de produse alimentare cu turiștii și localnicii

0

Buzău, România – Comunitatea Slow Food Buzău anunță primul eveniment „Piața Artizanilor- Slow Food & Gourmet Hub Buzău”, pe 6/7 mai. Piața va cuprinde o expoziție a artizanilor locali de produse alimentare, o expoziție de artă, gourmet street food și va oferi o atmosferă prietenoasă pentru întreaga familie. Organizat de Comunitatea Slow Food Buzău în colaborare cu Geoparcul UNESCO Ținutul Buzăului , târgul este un concept unic care are ca obiectiv promovarea Buzăului ca destinație culinară și stimularea economiei locale. Evenimentul va avea loc lângă fostul Infopoint Turistic din Berca, în vecinătate cu Hanul Moara Veche, pe drumul spre Vulcanii Noroioși, fiind astfel ușor accesibil atât pentru localnici, cât și pentru turiști.

În cadrul viitorului târg local al fermierilor și producătorilor „Piața Artizanilor”, vor fi prezenți expozanți din Buzău și din județele învecinate, printre care Brașov, Prahova, București, Brăila și Galați. Evenimentul va cuprinde o gamă variată de producători locali, inclusiv cei specializați în legume, brânzeturi artizanale, carne și mezeluri din producția locală, bere artizanală, vin bio din regiunea viticolă Dealu Mare și alte produse alimentare.

Expozanții sunt atent selectați pentru a se asigura că toate produsele sunt de înaltă calitate, de proveniență locală și durabile. Vizitatorii vor avea ocazia să deguste și să cumpere o varietate de produse delicioase, susținând în același timp micii producători locali și promovând agricultura durabilă.

Evenimentul „Piața Artizanilor” este primul târg din România care are standuri construite din materiale reciclabile, aliniindu-se astfel la angajamentul comunității Slow Food față de sustenabilitate și responsabilitate față de mediu. Membrii comunității lucrează împreună pentru a refolosi uși vechi și alte materiale de construcție pentru a construi standurile, care vor oferi o modalitate mai durabilă și mai ecologică de a prezenta produsele și bunurile locale.

Piața va găzdui, de asemenea, o expoziție de produse meșteșugărești și artiști locali. Această expoziție are ca scop evidențierea talentului artistic din cadrul comunității și sensibilizarea cu privire la importanța susținerii artizanilor locali. Pe lângă expozițiile de produse alimentare și de artă, „Piața Artizanilor” va fi un eveniment de familie, oferind ateliere pentru copii.

„Credem că Piața Artizanilor nu este doar o oportunitate de a prezenta bogatele tradiții culinare și diversele produse locale din Buzău, ci și o oportunitate de a crea beneficii economice pentru comunitatea locală”, declara Thorsten Kirschner, unul dintre inițiatorii proiectului. „Prin colaborarea între Comunitatea Slow Food Buzău și Geoparcul Global UNESCO Ținutul Buzăului, creăm o platformă pentru ca artizanii alimentari locali să își prezinte produsele unice și pentru ca vizitatorii să descopere și să aprecieze bogăția gastronomiei buzoiene. Comunitatea Slow Food Buzău și Geoparcul Global UNESCO împărtășesc un obiectiv comun de promovare a dezvoltării durabile și de conservare a culturii și patrimoniului local. Prin organizarea „Pieței Artizanilor”, ei speră să sprijine micii producători locali, să promoveze agricultura durabilă și să sensibilizeze publicul cu privire la importanța conservării mediului înconjurător.”

„Piata Artizanilor” va avea loc pe 6/7 mai, între orele 10-17.00, în curtea din spatele fostului Infopoint Turistic/ teren lângă Hanul Moara Veche, vis-a-vis de școala din Berca, pe drumul spre Vulcanii Noroioși. Intrarea este liberă.

Mai multe informații: http://www.slowfoodbuzau.com

Share.

Comments are closed.