fbpx

Purcari Wineries Group, singura vinărie din Europa de Est listată la bursă, la a 3-a aniversare de la listare

0

Astăzi, 15 februarie 2021, Purcari Wineries Group („Purcari”) sărbătorește trei ani de la listarea în cadrul Bursei de Valori din București. În toată această perioadă, Purcari a lansat 15 produse noi la nivel de grup și rămâne cel mai mare exportator de vinuri din Republica Moldova, brandurile sale fiind desemnate cu 121 medalii la cel mai prestigios concurs de vinuri din lume, Decanter World Wine Awards. Conform raportului ARIR din ianuarie 2021, Grupul a înregistrat cel mai înalt scor VEKTOR în anul 2020, obținând 10 puncte din 10 la indicatorul privind comunicarea cu investitorii.

Pe 15 februarie 2018, managementul Purcari alegea să treacă „la o nouă etapă de dezvoltare”, prin decizia de listare la Bursa de Valori din București. Astăzi, Grupul continuă să fie susținut de investitori de top, printre care: Fiera Capital, Horizon Capital, East Capital, Conseq, Franklin Templeton, Aberdeen și SEB. În 2021, Purcari rămâne singura vinărie din Europa de Est care a intrat în competiția de la bursă la secțiunea acțiunilor internaționale din sectorul producției de vinuri (simbol bursier – WINE), dar și una din Top 10 companii cu cel mai înalt scor VEKTOR.

 

Eugen Comendant, COO Purcari Wineries Group: „În trei ani de listare la bursă, Grupul Purcari a cunoscut o dezvoltare extraordinară atât în activitatea operațională, cât și în ceea ce ține de comunicarea cu partenerii și investitorii. Responsabilitățile pe care ni le-am asumat față de comunitate și investitori odată cu înregistrarea la BVB ne-au maturizat, ne-au făcut să înțelegem regulile pieței de capital și să îmbunătățim procesele din cadrul grupului. Astăzi, privind înapoi spre 2018, ne dăm seama că am făcut un progres colosal, dar nu ne oprim aici. Vom continua să muncim pentru a crește și mai mult.”

 

 

În 2018, listarea Grupului la bursă a început cu prețul de 19 RON/acțiune și, spre deosebire de alte sectoare, în care s-au devalorizat dramatic acțiunile pe timp de Covid, acțiunile Purcari au cunoscut o fluctuație moderată. Cea mai înaltă evaluare a acțiunilor Purcari s-a înregistrat în data de 3 februarie 2020, înainte de pandemie, ajungând la cotația de 25,86 RON/acțiune. Pe 15 februarie 2021, acțiunile Grupului au început tranzacționarea la prețul de 24,70 RON, ceea ce reprezintă o creștere de 30% față de prețul de la începutul listării.

 

Vinurile Purcari, atât cele deja consacrate, cât și cele lansate în perioada de după listarea la BVB continuă să fie înalt apreciate de către amatorii de vinuri de pe ambele maluri ale Prutului, dar și de către experți mondiali de top, în cadrul concursurilor internaționale de vinuri. Vinul Viorica de Purcari 2019 a fost apreciat în 2020 cu 97 din 100 puncte la degustarea în orb, fiindu-i desemnat titlul de „Best in Show” la Decanter World Wine Awards 2020, alături de Traminer de Purcari, care a fost evaluat la rândul său cu 97 puncte din 100 și premiat cu medalia „Platinum” în cadrul aceluiași concurs.

Share.

Comments are closed.