fbpx

STEFFEN GREUBEL, noul CEO al METRO AG

0
Consiliul de Supraveghere al METRO a votat în unanimitate, după o analiză temeinică, numirea lui Steffen Greubel în funcția de CEO. Acesta îl succede pe Olaf Koch, care a părăsit compania pe 31 decembrie 2020. Începând cu 1 ianuarie 2021, Christian Baier (CFO) și Rafael Gasset (COO) și-au asumat, împreună, rolul de CEO interimar, urmând ca Steffen Greubel să preia oficial noul rol din 1 mai 2021. În prezent, acesta este membru în Consiliul de Conducere al Würth Group (companie de top în domeniul elementelor de asamblare, sistemelor de ancorare, adezivilor și a cosmeticelor auto).

Steffen Greubel este un lider cu vastă expertiză în domeniul comerțului cu ridicata și înțelege în profunzime provocările din acest sector. El vine din Würth Group, o afacere de familie profitabilă și în plină dezvoltare, extrem de apreciată pentru cultura sa organizațională orientată către clienți și către încurajarea spiritului antreprenorial.

Steffen Greubel a coordonat în cadrul companiei liniile de activitate esențiale și a supervizat toate proiectele strategice ale Consiliului de Conducere, inclusiv cele privind transformarea digitală. Anterior, el s-a numărat printre parteneri în divizia dedicată segmentului retail european și bune practici în zona de bunuri de consum a McKinsey & Company, oferind consultanță cu accent pe vânzări, operațiuni și transformare. De altfel, în acea perioadă, METRO a fost una dintre companiile pentru care a oferit servicii de consultanță.

,,Consiliul de Supraveghere este încântat să îi ureze bun venit lui Steffen Greubel în calitate de Chief Executive Officer al METRO. Steffen Greubel este cel mai potrivit CEO pentru a conduce cu succes METRO în etapa următoare de evoluție, ca business în domeniul comerțului cu ridicata. Este un lider puternic, care știe provocările acestei industrii, iar rolul său anterior de consultant în industria de retail și bunuri de consum îi oferă acum avantajul de a avea o perspectivă completă asupra piețelor în care activăm. Susținem abordarea lui orientată către client și modul în care înțelege faptul că simplificarea, excelența atât operațională, cât și în execuție, vor funcționa ca un motor de creștere pentru METRO.”, a declarat Juergen Steinemann, Președinte al Consiliului de Supraveghere.

,,Sunt entuziasmat să preiau rolul de CEO al METRO la începutul acestui nou capitol al companiei axat mai mult pe activitatea în domeniul comerțului cu ridicata. Mi-am luat angajamentul să accelerez creșterea companiei și, totodată, să creez valoare pentru clienți și parteneri.”, a subliniat Steffen Greubel.

Share.

Comments are closed.