fbpx

Organizația HORA obține Premiul Special pentru întreaga activitate la HORECA Awards

0
Industria noastră a avut motiv de bucurie și și-a luat răgaz, preț de câteva ore, să lase deoparte grijile și pierderile care au acaparat domeniul HORECA anul acesta, și să se bucure de recunoașterea performanței în cadrul premiilor HORECA Awards, cel mai important eveniment din industrie, organizat anual de către revista Horeca Insight.

             Într-un an fără precedent pentru industria noastră, în care toate resursele și acțiunile HORA au fost îndreptate spre a obține cele mai bune condiții de supraviețuire pentru operatori, eforturile au fost apreciate public, prin obținerea Premiului Special pentru întreaga activitate. 

E o perioadă  în care fiecare dovadă de rezistență, fiecare efort de a păstra locurile de muncă și afacerea deschisă, trebuie apreciate și încurajate. 

             Turismul (HORECA)  este un sector important al economiei naționale. Conform studiului realizat în luna septembrie, impactul industriei turistice (HORECA) la formarea PIB este de 5,07. Conform datelor statistice furnizate de INS, numărul total de înnoptări (români și străini) a scăzut la jumătate în perioada ianuarie-septembrie 2020, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, iar înnoptările turiștilor străini au scăzut cu aproximativ 80%. Scăderea circulației turistice a avut repercursiuni și asupra volumului de consum, iar efectele s-au simțit atât pe orizontală, căt și pe vertical, afectând grav și multe afaceri din industriile conexe, care depindeau parțial sau aproape total de bunul mers al HORECA. 

  • În privința structurilor de alimentație, s-a constatat o reducere a cifrei de afaceri cu 

-33,5%, cei mai afectați fiind contribuabilii mijlocii (-40,5%), urmați de contribuabilii mici (-32,2%) și de cei mari (-27,8%)

  • În privința structurilor de cazare, s-a constatat o reducere a cifrei de afaceri cu 

-36,8%, cei mai afectați fiindmarii contribuabili (-64,8%), urmați de contribuabilii mijlocii (-48,8%) și de cei mici (-36,8%)

           HORA s-a luptat activ pentru facilitățile fiscale acordate, precum șomajul tehnic, metoda Kurzarbeit, recuperarea datoriilor de la stat, amânarea de plată a taxelor, scutirea de anumite impozite, dar și pentru alte facilități în curs de implementare, precum extinderea șomajului tehnic, inițiativa 20% din diferența între CA 2019 vs 2020. Iar acțiunile nu se opresc aici, vom continua dialogurile susținute și vom căuta cele mai bune soluții pentru domeniu. 

“Premiul acesta aparține fiecăruia dintre noi, este al tuturor membrilor, al fiecărui angajat, al familiilor noastre. A fost și o perioadă în care ne-am adunat tot mai mulți, semn că mesajul nostru de încurajare a ideii de unitate a fost binevenit și așteptat de foarte mulți. Cel mai mare câștig din toată această perioadă este că ne-am apropiat, ne-am unit și am demonstrat că împreună chiar suntem mai puternici. Chiar dacă toți sorții par încă potrivnici, rezultatele acțiunilor în echipă și consecvența dialogurilor au adus, în timp, rezultate care pe mulți dintre noi i-a salvat sau le-a servit drept tampon, pentru dimininuarea pe cât posibil a pierderilor. Fără implicarea zilnică și fără oprire a Organizației, probabil harta industriei noastre ar fi arătat azi mult mai săracă, iar efectele ar fi fost devastatoare pentru majoritatea. Ne-am asumat un angajament, acela de a fi coloana vertebrală a industriei HORECA. Misiunea noastră rămâne aceeași, de a apăra interesele industriei de ospitalitate și de a fi un sprijin pentru antreprenorii din domeniu, care în această perioadă de confuzie generală, au nevoie de ghidaj și de o comunitate puternică,” a declarat Daniel Mischie, Președinte HORA. 

            Aplauzele, felicitările și aprecierea merg către fiecare operator, din orice colț al țării, membru HORA sau non-membru, care mai rezistă o zi, mai face o livrare, mai salvează un loc de muncă, mai deschide ușile, mai aprinde cuptoarele. 

             Mulțumim tuturor membrilor HORA și celor care aleg să ni se alăture în acest demers dificil dar necesar, și vă asigurăm că nu ne lăsăm, avem și vom avea în continuare rezultate. #curaj

Share.

Comments are closed.