fbpx

Clientii aleg din ce in ce mai des sa consume preparate vegane

0
Clientii sunt tot mai orientati catre un stil de viata sanatos si multi dintre ei prefera sa consume preparate vegane. Descopera mai jos 2 retete vegane pe care le poti integra cu usurinta in meniul locatiei tale.

Lasagna Primavera este alternativa retetei clasice de lasagna, preferata de clientii tai vegani si perfecta in perioade de post.

Lasagna Primavera

Ingrediente pentru 10 portii: 

Pentru legume

400 g – broccoli

100 g – ceapa rosie

400 g – ardei gras rosu

400 g – zucchini

1 l – apa

20 g – Knorr Bulion de legume

Pentru foile de lasagna

300 g – Knorr Lasagna 5 kg

Pentru sosul Napoli

100 g – Knorr Sos Napoli

500 ml – apa

Pentru sosul de legume

50 ml – ulei de masline

150 g – rosii cherry

10 g – Knorr Primerba Busuioc

sare de mare

piper

Pentru sosul de cartofi

110 g – Knorr Fulgi de cartofi 4 kg

700 ml – apa

sare de mare

Pentru servire

10 g – busuioc

 

Mod de preparare

Pentru legume

  • Curata, spala si portioneaza legumele: taie broccoli in buchetele mici, taie ceapa rosie marunt, ardeiul gras in cuburi, taie zucchini in felii si scoate miezul cu seminte.
  • Fierbe buchetelele de broccoli 2-3 minute in supa de legume pregatita dintr-un litru de apa si 20 g Knorr Bulion de legume Gluten Free.

Pentru foile de lasagna

  • Blanseaza foile de lasagna 1-2 minute in supa de legume in care a fost fiert broccoli.

Pentru sosul Napoli

  • Pregateste sosul Napoli din 500 ml apa si 100 g de Knorr Sos Napoli.
  • Lasa la fiert timp de 2 minute.

Pentru sosul de legume

  • Soteaza ceapa, adauga ardeiul gras, zucchini si la final buchetele de broccoli. Soteaza totulpana se patrund legumele. Spre final, adauga jumatate din cantitatea de sos de rosii Napoli si omogenizeaza la foc mediu. Asezoneaza cu sare si piper proaspat macinat.
  • Soteaza rosiile cherry usor in ulei de masline cu adaos de Knorr Primerba Busuioc.
  • Asezoneaza cu sare si piper negru, proaspat macinat.

Pentru sosul de cartofi

  • Pregateste un sos lejer din cartofi, pentru a face legatura intre foile de lasagna si sosul de legume: adu 700 ml apa la fierbere, asezoneaza cu sare de mare si Knorr Arome Intense Roast Umami,apoi ia vasul de pe foc,adauga in ploaie 110 g Knorr Fulgi de cartofi si amesteca usor pentru omogenziare.

Pentru lasagna

  • Pregateste lasagna intr-o tava GN 1/1: tapeteaza tava cu ulei, apoi cu pesmet.
  • Aseaza primul rand de foide lasagna, adauga intr-un strat subtire sosul de cartofi, apoi sosul de legume, alternam cu foi lasagna, sos de cartofi, sos de legume, ultimul strat este de sos de cartofi.
  • Adauga sosul de rosii ramas deasupra si introdu tava in cuptorul preincalzit la 165°C timp de 40 de minute.
  • Scoate din cuptor, lasa cateva minute sa se tempereze apoi portioneaza.

Pentru servire

  • Serveste fierbinte, cu frunze de busuioc deasupra si rosii cherry aromatizate cu busuioc.

Taco vegan cu conopida prajita, salata de mango verde si sos picant

Ingrediente pentru 10 portii

Prepararea conopidei prajite

900 g – buchetele de conopida

400 g – pesmet panko

sare si piper, dupa gust

400 ml – lapte vegetal neindulcit

400 g – faina

Prepararea salatei de mango verde

230 g – varza rosie, juliene

230 g – mango verde, juliene

30 g – coriandru tocat

120 ml – otet din vin alb

sare si piper, dupa gust

Prepararea maionezei picante

180 ml – Hellmann’s Sos Salsa Iute 850 ml

300 g – Hellmann’s Sos de Maioneza Vegan

Asamblarea taco-ului

30 buc – foi de tortillas

150 g – salata rosie, tocata

15 g – frunze de coriandru

 

Mod de preparare

Prepararea conopidei prajite

  • Blansati buchetelele de conopida timp de 2 minute.
  • Se amesteca faina cu sarea si piperul. Se adauga laptele vegetal. Aluatul obtinut ar trebui sa aiba o consistenta usor mai subtire ca a unui alutat de clatite pufoase. Dati buchetelele de conopida prin aceasta compozitie.
  • Lasati surplusul de aluat sa se scurga apoi dati conopida prin pesmet.
  • Prajiti conopida la 190°C pâna când aceasta devine crocanta si rumena si condimentati cu sare si piper.

Prepararea salatei de mango verde

  • Se amesteca varza rosie, mango, coriandru si se adauga otetul de vin alb. Condimentati dupa gust cu sare si piper.
  • Taiati fasii frunzele de salata.

Prepararea maionezei picante

  • Amestecati Hellmann’s One Hand Sos Salsa si Hellmann’s Sos de Maioneza Vegan. Transferati intr-o sticla si refrigerati.

Asamblarea taco-ului

  • Incalziti foile de tortilla. Umpeti fiecare foaie de tortilla cu salata tocata, salata de mango verde si conopida prajita.
  • Stropiti cu sosul de maioneza picanta si garnisiti cu coriandru. Serviti trei taco per portie.

Descopra mai multe preparate vegane AICI.

Share.

Comments are closed.