fbpx

Julia Leferman, Director General al Asociației Berarii României, aleasă pentru al doilea mandat ca reprezentant regional în Comitetul Executiv al Berarilor Europeni

0

Julia Leferman, Director General al Asociației Berarii României, a fost realeasă, pentru încă doi ani de mandat în calitate de reprezentant al regiunii Central și Est Europene în Comitetul Executiv al Asociației Berarii Europei.

Julia Leferman se află la al doilea mandat. Pentru prima dată, ea a fost aleasă în 2018 ca reprezentant regional al acestui Comitet care reunește președintele, vicepreședintele Berarilor Europeni și reprezentanții celor 5 regiuni la nivel european. Prezentul mandat va expira la sfârșitul acestui an.

„Mă onorează încrederea acordată de Board-ul Berarii Europei și de colegii din asociațiile berarilor din regiune și aștept cu interes să continuăm să lucrăm împreună pentru a susține eforturile de reprezentare a intereselor industriei berii nu numai la nivel local, ci și la nivelul Uniunii Europene. 2021 va fi un an plin de provocări pentru sectorul nostru în ceea ce privește implementarea măsurilor necesare pentru trecerea la economia circulară, dar și politicile fiscale și agricole care vor susține revenirea economică”, spune Julia Leferman, proaspăt re-aleasă în Comitetul Executiv al Berarilor Europei.

 „Profit de această ocazie pentru a-i mulțumi Juliei pentru contribuția valoroasă din actualul ei mandat. În timp ce căutăm ieșiri din această criză, o pot asigura că echipa de la Bruxelles va continua să îi ofere tot sprijinul necesar în reprezentarea regiunii central și est europene, într-o perioadă  care va fi cu siguranță una foarte dificilă pentru producătorii de bere din Europa”, afirmă Pierre-Olivier Bergeron, Secretar General Berarii Europei.

Din regiunea central și est europeană fac parte asociațiile naționale ale berarilor din Bulgaria, Cehia, Croația, Lituania, Polonia, România, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

Europa este al doilea mare producător de bere din lume, după China. În cadrul Berarilor Europeni, sunt peste 10.000 de fabrici de bere active care produc peste 400 de milioane de hectolitri de bere și creează 2,3 milioane de locuri de muncă de-a lungul întregului lanț de producție, de la cereale până la paharul de bere. Contribuția totală a sectorului berii la veniturile guvernamentale a fost de aproape 44 miliarde EUR în UE în 2018.

Share.

Comments are closed.