fbpx

Producătorii locali de brânzeturi își pun amprenta pe producția internă, în special cea artizanală

0

Brânza, un aliment cunoscut din cele mai vechi timpuri, este produsă în România într-o diversitate de sortimente din ce în ce mai mare. Importanța acordată de producători crește de la an la an datorită cererii de pe piață, dar și potențialului oferit de terroir.

“Am fost surprinsă plăcut să descopăr o multitudine de tipuri de brânzeturi care sunt realizate 100% în România”, spune Alina Iancu, Managing Director ReVino.ro și CrameRomania.ro. ”Am început să călătoresc în toate zonele țării, să bat la uși, să aflu de producători despre care nu auzisem niciodată. Iar lucrurile pe care le-am descoperit și poveștile pe care le-am aflat m-au motivat să continui cercetarea în acest domeniu. Am descoperit în ultimele luni peste 30 de producători de brânzeturi premium, mai mici sau mai mari care au fermele proprii sau care au secții de procesare și care colectează lapte, dar care fac totul cu pasiune urmând rețete vechi de zeci de ani.”

Piața brânzeturilor de calitate cunoaște o creștere din ce în ce mai mare, iar consumatorii sunt în căutare de arome specifice pe care să le asocieze cu alte mâncăruri sau băuturi.

“Este interesant să observăm că rafturile supermarket-urilor, hypermarket-urilor, dar și magazinelor artizanale sunt din ce în ce mai pline cu diverse tipuri de brânzeturi necunoscute până acum. Consumatorii caută varietate, iar noi ne-am propus să intermediem relația dintre producători și clienții finali. Să ii ajutăm să se descopere într-un timp mai scurt”, continuă Alina Iancu.

Așadar, lansăm proiectul Revino Cheese and Wine Show, salon de brânzeturi și vinuri ce va avea loc în perioada 21-22 noiembrie 2020, în București. Aducem laolaltă brânzeturile locale și vinul premium într-un spectacol al degustărilor de calitate. Acest eveniment a venit cumva firesc, că o completare la Revino Bucharest Wine Show, salonul de vinuri și turism viticol, pe care îl organizăm anual din 2016, dar și ca o continuare a proiectelor CrameRomania.ro și Revino.ro.

 

Site-ul evenimentului este completat cu informații despre brânza românească, unde pot fi găsiți producătorii locali și unde pot fi accesate informații interesante despre brânză, de la cum să o tai până la cum să o asociezi cu vinul sau cu alte băuturi.

Share.

Comments are closed.