fbpx

Timișoara Capitala Vinului

0

pentru 3 zile 22.04-24.04.2016 , Timisoara devine Capitala Vinului. Ediția a 13-a a Salonului Internațional de Vinuri VINVEST Timișoara  a invitat în acest an producătorii de vin din țară și străinătate, firme de servicii conexe și parteneri, care să afirme împreună:

targ vinuri TimisoaraSe anunta prezența în salon a 25 de producători de vin : românesc, italienesc, sârbesc, a celor din Republica Moldova și din alte colțuri ale lumii.

În ce privește știința facerii vinului,  este vizibilă prezența a 8 firme de servicii conexe ( în prezent): care își îndreaptă atenția către vița de vie, dar și spre sistemele de susținere, produse pentru vinificație, drojdii, enzime, utilaje de vinificație deopotrivă pentru micii și marii producători, sticlă, dopuri, capsule, baricuri, pahare, vesela pentru Horeca, stand cu revistele partenerilor.

​Este de notat, deci, revenirea la salon a firmelor Oprișor, Cotnari, Casa de Vinuri Huși, Stațiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Viticultura și Vinificație Bujoru, ​

Dar atenția noastră se îndreaptă, în egală măsură, și către firmele noi venite în salon: Crama Hermeziu, Tata și Fiul, Crama Rătești, Asociația Vitipomicolă Brunel Buziaș, și utilaje Loredo.

În program, ca atracții principale, sunt menționate două tematici majore de dezbatere, vin varietal și proiectele europene.

Vor completa paleta preocupărilor: lansări de reviste, cataloage, cartea domnului inginer oenolog Ion Pușcă etc.

De notat că programul de vizitare va fi vineri si sâmbătă de la 11.00 la 20.00, duminică, de la 10.00 la 17.00.

Un concurs de caricaturi, o expoziție de pictură si obiecte de artă populară vor aduce NOUTATE și PROSPEȚIME.

Va fi, de asemenea, preconizat un studio disponibil pentru interviuri.

Momentul de deschidere va fi unul cu adevărat festiv, prin participarea delegațiilor, ordinelor de vin din Ungaria, Serbia, a oficialităților etc.

Un accent deosebit va fi pus și pe momentul de decernare a medaliilor pentru vinurile câștigătoare la a 11-a ediție a Concursul Național de Vinuri și Băuturi Alcoolice.

Mai multe detalii pe  http://vinvest.ro

Share.

Comments are closed.